Botanike

Marina Francuz Gaćina (dipl.oec.) i Maja Francuz (mag.ing.arh.) dvije su sestre koje rade mala zelena čuda i njihovo ime je Botanike. To je jedan poseban studio koji na jedan drugačiji, sveobuhvatan način spaja hortikulturu, arhitekturu, dizajn i veliku ljubav i predanost prema biljkama.

Njihova ljubav prema biljkama, prirodi i uzgoju potpuno je zarazna, a ona u njihovoj obitelji traje cijeli život. Cure su tako odrastale uz ukrasne i jestive vrtove, razno uobičajeno i posve neobično sobno bilje, stoga toliko i ne čudi što su cure ostavile svoje primarne profesije i odlučile se profesionalno baviti dizajnom i uzgojom biljaka.

– Biljke su bile naši kućni ljubimci. Naime, kako oduvijek živimo u stambenim zgradama, nismo imali kućne ljubimce veće od ribice, pa su naši kućni ljubimci bile biljke o kojima smo se uz pomoć roditelja svakodnevno brinule. Duži niz godina svaka od nas je samostalno radila u svojoj struci, no istovremeno smo vodile neke obiteljske projekte koji su vjerojatno bili presudni za stvaranje Botanika. – kažu Maja i Marina koje prema biljkama uistinu gaje posebnu ljubav, emocije, ali i stručno znanje koje vam žele nesebično predati.

– Želimo da ljudi shvate da su biljke živi organizmi, a ne privremeni, potrošni proizvodi. O njima je, prije svega, potrebno se informirati i adekvatno ih održavati kako bi mogli dugo uživati u njihovom rastu i mijenjanju kroz godišnja doba – kažu cure.

Tu ljubav i znanje prema biljkama pokušat ćemo vam prenijeti ovom radionicom, a naše drage Marina i Maja će vam pomoći i da napravite svoj vlastiti terarij od šljunka, mahovine i nekoliko različitih biljka po vašem izboru.

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave