O’priroda&društvo

O’priroda&društvo

Zadatak je bio vrlo zahtjevan, ali i izazovan.

Polaznice su radile u skupinama i to prema rezultatima koje smo dobili na testiranju u centru biorezonance Balanced3. Nataša nam je dala svima odličan start za sve što je kasnije uslijedilo na radionici.

Recepti su se krojili prema dobivenim rezultatima i mogućim problemima polaznica te su koristile namirnice koje bi odgovarale njihovom tipu. Ponekad su same dolazile do zaključaka što bolje izbaciti, a ponekad je naša mentorica, magistra nutricionizma Iva Finderle s bloga Healthy Little Tooth urgirala kada je bilo potrebno.

Polaznice su kroz radionicu naučile kako raditi hummus s posebnim “twistevima”, namaz od tune i namaz od avokada te razne dresinge. Radili smo i zdrave sendviče te naučili da sendvič ne mora nužno biti zabranjen u našem jelovniku. 
Važno nam je bilo, također, da nauče je li bolje peći neko meso/ribu (ili kuhati), isto tako i povrće, kako spariti žitarice, što je s glutenom i kako pripaziti da ga koristimo manje u prehrani (ako se pokazalo da bi ga trebalo koristiti manje), koji začini nam čine dobro i s kojima baš treba pretjerati, a s kojima ipak ne. 
Uz slane zalogaje, trebalo je naučiti i kako napraviti namaz od orašastih plodova, a polaznice su dobile i pokoji savjet kako napraviti i energetske kuglice (kasnije će im stići i recepti). 
Iskreno, bile smo presretne što su sve polaznice radile na vrhunskim aparatima Philips Hrvatska i što su zapravo vidjele da je vrlo jednostavno spravljati te brze, zdrave ručkove i brinuti se o sebi i onome što unosimo u tijelo. 
Radionicu su pratila i jela te zalogaji naše Ana Kurtela i obećali smo si svi pokušati brinuti o sebi i ljudima oko sebe, bar kada je prehrana u pitanju 
Divno druženje, divna energija, divna hrana i sve oko nas toga dana. Život

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.